Ga naar de inhoud

Brood van de Lidl

Brood van de Lidl

Vanwege mijn zeer beperkte planningshorizon ben ik gedoemd vaak boodschappen te doen. Hierdoor loop ik elke dag quasi verward rondjes door de supermarkt op zoek naar ingrediënten die ik kan omtoveren tot een middelmatig avondmaal. De Lidl is hierbij mijn favoriet. Toch moet mij iets van het hart.

Naast de ingrediënten voor een makkelijke maaltijd moet er natuurlijk ook iets worden gekocht voor de overige eetmomenten van de dag. Brood van de Lidl is hierin voor mij een vast item. En dit is de kern van mijn boodschappen probleem.

Boodschappen situatieschets

Zodra ik de Lidl binnenstap dringt de geur van versgebakken brood mijn neus binnen. Met een glimlach en met een inmiddels knorrende maag leg ik de, met ongetwijfeld veel liefde bereidde, broodjes van de Lidl in mijn boodschappentas. Tot zover niks aan de hand.

Maar dan volgt de rest van de boodschappen. Een pak melk, een zak aardappelen en een tros bananen verdwijnen ook moeiteloos op te af te rekenen stapel in de tas.

Nadat ik zes keer de complete winkel ben doorkruist en mij horloge inmiddels aangeeft dat ik mijn stappendoel voor vandaag heb bereikt, ben ik er heilig van overtuigd dat ik niks ben vergeten (iets wat tot op heden trouwens nog nooit het geval is geweest). Met ene tevreden gevoel loop ik richting de kassa. Stuk voor stuk leg ik de boodschappen op de band om er vervolgens achter te komen dat brood van de Lidl totaal ongeschikt is als bodembedekker. Het brood heeft alle levenslust verloren en ligt in een ondefinieerbare vorm op de bodem van de boodschappentas.

En nu?

Mocht de Lidl tot doel hebben om de eenden dagelijks te voorzien van relatief vers brood. Chapeau! Jullie zijn geslaagd in die opzet. Is dit niet het geval? Leg dan alstublieft de meest kwetsbare producten niet voor in de winkel of maak de ingang aan de andere kant.

Dank!