Brood van de Lidl zorgt voor problemen

Het brood van de Lidl zorgt regelmatig voor problemen. Waarom? Dat leg ik graag uit.

Vanwege mijn zeer beperkte planningshorizon ben ik gedoemd vaak boodschappen te doen. Elke dag loop ik quasi verward rondjes door de supermarkt op zoek naar ingrediƫnten die ik kan omtoveren tot een middelmatig avondmaal. De Lidl is hierbij mijn favoriet. Toch moet mij iets van het hart.

Naast de ingrediƫnten voor de makkelijke maaltijd moet er natuurlijk ook iets worden gekocht voor de andere eetmomenten op een dag. Brood van de Lidl is hierin voor mij een vast item. En dit is de kern van mijn boodschappen probleem.

Situatieschets
Zodra ik de Lidl binnenstap dringt de geur van versgebakken brood mijn neus binnen. Met een glimlach en inmiddels knorrende maag leg ik de, met ongetwijfeld veel liefde bereidde, broodjes in mijn boodschappentas. Tot zover niks aan de hand.

Maar dan volgt de rest van de boodschappen. Een pak melk, een zak aardappelen en een tros bananen verdwijnen ook moeiteloos op te af te rekenen stapel.

Nadat ik zes keer de complete winkel ben doorkruist en er heilig van overtuigd ben dat ik niks ben vergeten (iets wat tot op heden trouwens nog nooit het geval is geweest) kom ik bij de kassa. Stuk voor stuk leg ik de boodschappen op de band om er vervolgens achter te komen dat brood van de Lidl totaal ongeschikt is als bodembedekker. Het brood heeft alle levenslust verloren en ligt in een ondefinieerbare vorm en staat onder in de boodschappentas.

En nu?
Mocht de Lidl tot doel hebben om de eenden dagelijks te voorzien van relatief vers brood. Chapeau! Jullie zijn geslaagd in die opzet. Is dit niet het geval? Leg dan alstublieft de meest kwetsbare producten niet voor in de winkel of maak de ingang aan de andere kant. Dank!


Geef een reactie