Ga naar de inhoud

De Staatsloterij Oudejaarstrekking kater

Het nieuwe jaar begint eigenlijk altijd met een enorme kater.

Volgens sommige mensen in mijn naaste omgeving ligt dit slechte gevoel meestal aan de 4 metworsten, pondje brokkelkaas, de 7 oliebollen (waarvan 4 met krent) en 3 liter surrogaat champagne waarmee ik normaal gesproken het nieuwe jaar inluid. Persoonlijk denk ik niet dat dit er iets mee te maken heeft. Alle schuld aan mijn kater komt toe aan de Staatsloterij Oudejaarstrekking.

Gezonde Staatsloterij spanning

Het gedonder begint altijd op 1 januari. De oudjaarsnacht heeft nog net geen plaats gemaakt voor de eerste ochtendzon van het nieuwe jaar wanneer ik de Staatsloterij app open om te kijken of ik het nieuwe jaar met iets meer financiële armslag kan beginnen.

Met mijn ogen nog op half zeven klik ik op ‘controleer uw loten’ in de Staatloterij app. De nummers beginnen te draaien. Verwachtingsvol veer ik op als ik het woord “gewonnen” door het beeld zie gaan en een teller begint te lopen. In gedachten zie ik mezelf al liggen onder wuivende palmbomen terwijl een briesje vanaf zee voor de nodige verkoeling zorgt. Terwijl de teller blijft draaien droom ik verder. Een nieuwe cabrio, veel te groot horloge en, vooruit, een donatie aan het goede doel komen allemaal voorbij.

Gefeliciteerd met uw verlies

En dan stopt de teller. Het bedrag van 10 euro prijkt prominent op het scherm. Ik draai mijn telefoon om er zeker van te zijn dat er niet nog meer nullen achter de tien staan. Het aantal nullen blijft beperkt tot twee, en dan achter de komma.

Oudejaartrekking staatsloterij gelukkig nieuwjaar

Ik moet dit even laten bezinken maar al snel maakt een somber gevoel zich meester van me. Dat is dus een verlies van 20 euro… gefeliciteerd, u heeft gewonnen!

Schaf alsjeblieft de prijzen die onder de aanschafwaarde van een Staatsloterij Oudejaarslot liggen af. Het gevoel van winnen maar toch verliezen trek ik niet.

Zeker niet op nieuwjaarsdag.