Ga naar de inhoud

Afvallige van Veendammer container problematiek

Een grijze container, blauwe container, groene container en een oranje container…. Het zou het begin van een hele slechte grap kunnen zijn, maar sinds vandaag is dit het eerste dat mij aankijkt als ik de deur uitstap. Dit betreft wel de achterdeur. Bij de overige deuren in huis doet dit probleem zich niet voor.

Toch blijf ik het aantal containers wel degelijk problematisch vinden. Zeker in relatie tot het bescheiden oppervlak van mijn achtertuin. In de wintermaanden zal het nog wel gaan, de tuinactiviteiten zijn dan immers tot een minimum beperkt. Maar ik vrees dat ik het badmintonnen in de zomer wel kan vergeten. En dan wil nog zwijgen over andere populaire zomerse tuinsporten zoals speerwerpen en hordelopen. Conclusie; ik moet het aantal containers zeker met een kwart verminderen.

Maar bij het zoeken naar een oplossing voor dit Veendammer containeroverschot stuit ik echter op een lastige kwestie. De oranje container zelf als plastic afval aanbieden zal waarschijnlijk niet worden begrepen door de lokale helden op de vuilniswagen. Maar de oranje container mag ook niet in de grijze container, het is immers plastic. Ik ga mij dit weekend buigen over dit duivels dilemma. Alle tips voor het oplossen van dit Veendammer afvalprobleem zijn welkom.

Ps. Ben je het overzicht compleet kwijt en wil je graag weten welke container in Veendam aan de beurt is om geleegd te worden. Klik dan op deze link!