Ga naar de inhoud

Barbecueën. Een mannending.

Het broeikaseffect slaat ongenadig hard toe en de temperaturen tikken regelmatig tropische waarden aan. Vaak is de lucht strakblauw en staat de zon de hele dag hoog in de lucht te stralen. Gegarandeerd dat op zulke dagen de meeste plaatsen tegen het avonduur ineens geteisterd worden door plaatselijk zeer dichte mist. Vaak vergezeld door de indringende geur van speklappen, karbonades of gemarineerde kippendijen. Ja… Nederland is gek op barbecueën.

En eerlijk is eerlijk; barbecueën is een mannending. In tegenstelling tot het in de keuken bereiden van een ‘meloen-avocado-quinoa salade’ is de man in de tuin wél in zijn element. Zon, vuur, bier en vlees. De strijd aangaan met deze klassieke elementen terwijl het oermens gevoel naar boven komt. Broodnodige mannelijkheid in een tijd van nonchalante mutsen, diepe V-halzen en skinny jeans.  
Martin Bril heeft dit machtigste gevoel ter wereld al eens heel treffend beschreven; ‘Er gaat toch werkelijk niets boven in een korte broek zwetend en zwart van het roet door je tuin te hollen, terwijl je eigen rook in machtige pluimen naar de hemel opstijgt.’ Amen

En doe me één plezier. Verpest dit hoogtepunt voor mannen nou niet met het on the side serveren van een quinoa salade met meloen en avocado….

Ps. Mocht het onverhoopt slecht weer zijn. Dan hier een prima recept om de zomer in huis te halen.