Ga naar de inhoud

De vloek van perfect

De morgenstond heeft goud in de mond, dus voordat ik opsta is mijn wekker al gegaan. Eerst douchen, dan koffie pakken om mij vervolgens op de bank te nestelen en te genieten van de magistrale presentatie kunsten van Jan de Hoop. Op dit moment wordt het ook tijd om de schijn van sociaal zijn op te houden. Lekker scrollen op Instagram en FaceBook. Hier valt me steeds één ding op; we zijn getroffen door de vloek van perfect. Een kleine samenvatting;

  • Like & Deel dit bericht en maak kans op de perfecte vakantie;
  • Start vandaag met het werken aan je perfecte summerbody;
  • Decoreer je een woonkamer in perfecte Boho chic stijl.

Je kan best stellen, en dan druk ik me voorzichtig uit, dat ik een ongeziene pestpleurishekel aan perfect heb.

Waarom? Het zijn juist de imperfecties die leuk zijn. Het zijn de onvolkomenheden waar ik van geniet. Een vakantie waar niks gebeurt is leuk, maar een vakantie waar van alles misgaat wordt een eeuwige herinnering. Zo werden wij afgelopen voorjaar beroofd in Rome. Niet perfect maar wel een ervaring die ik voor geen goud had willen missen. Ditzelfde geldt voor een overstroomd hotel in Turkije, een lege accu op Schiphol met 2 uur ANWB wachttijd en met buikloop vanaf een hotel de terugreis beginnen.

Een huis wordt mijn thuis dankzij die continu  klapperende deur. Mijn auto is mijn auto omdat het motormanagementlampje al tijden brandt en het binnen keihard begint te waaien als je harder rijdt dan 110.

Ik hou van imperfecties. Ik hou van onvolkomenheden. Ik hou van uniek. Ik hou van eigen. Ik hou van echt. En ik roep jullie op hetzelfde te doen! Hou van die auto die je soms laat staan, wees trots op je niet fotomodellen look, stap lachend binnen nadat je zeiknat bent geworden omdat je paraplu bij de eerste de beste windvlaag de geest gaf. Mopper niet, maar geniet van de dingen die je met geen mogelijkheid had kunnen plannen.

Ik ben niet perfect en mijn leven is niet perfect. En dat is voor mij meer dan perfect.