Ga naar de inhoud

Een betere wereld begint zonder clowns

Veendam onderneemt dappere pogingen zichzelf op de kaart te zetten als bruisende parel van het noorden. Van de vanuit antropologisch oogpunt interessante vakantiemarkten tot aan de Pruiverij een maandje later. Om nog maar te zwijgen van Night of the Guitars en de sightseeing run met de tot de verbeelding sprekende naam ‘Broez’n deur andermans Hoez’n’.

En omdat Veendam net buiten het aardbevingsgebied ligt is het hier bovendien veilig vertoeven. Je mag dan ook met recht zeggen; Er is meer in Groningen… Veendam.

Het gaat mij dan ook aan het hart dat Veendam het elk jaar weer presteert om door foute keuzes te worden tot een oord waar je met doodsangst over straat moet.

Zijn het extremistische groeperingen die dreigen met een aanslag op wijkcentrum Dukdalf om daarmee een gat te slaan in het leven van de lokale biljarthelden? Nee! Is het de hangjeugd die op koopavond het niet aanwezige winkelend publiek intimideert? Nee! Het gevaar dat op de loer ligt kan in één woord worden gevat: CLOWNS!
 
Een geniaal brein die waarschijnlijk leidt onder een overdosis lachgas komt elk jaar weer op het lumineuze idee om een ‘Hee doe Kloune’ dag te organiseren. Een festival met een naam die klinkt alsof je iemand uitscheldt. Zoals Johan Fretz een keer treffend memoreerde ‘’Er zijn maar twee soorten mensen: clowns en mensen die clowns haten’.

Laten we er samen voor zorgen dat de bevolking van Veendam niet langer gebukt gaat onder deze vorm van extreme terreur en laten we elke clown de Parkstadsgrenzen over gooien en er voor zorgen dat ze geen stap meer met die flapschoenen binnen Veendam zetten. Kom in actie!

Want vergeet niet, een betere wereld begint zonder clowns.

1 reactie op “Een betere wereld begint zonder clowns”

  1. Pingback: Clowns niet welkom in Veendam volgens blogger

Reacties zijn gesloten.