Ga naar de inhoud

Gefeliciteerd met uw verlies

Oudejaartrekking staatsloterij gelukkig nieuwjaar

Het nieuwe jaar begon met een enorme kater. Volgens sommige mensen ligt dit slechte gevoel aan de 4 metworsten, pondje brokkelkaas, de 7 oliebollen (waarvan 4 met krent) en 3 liter surrogaat champagne waarmee ik het geheel heb weggespoeld. Maar persoonlijk denk ik dat dit er niks mee te maken heeft. Alle schuld aan mijn kater komt toe aan de Staatsloterij.

Het begint op 1 januari. De nacht heeft nog net geen plaats gemaakt voor de eerste ochtendzon van 2019 wanneer ik de Staatsloterij app open om te kijken of ik het nieuwe jaar met iets meer financiële armslag kan beginnen.

Verwachtingsvol veer ik op als ik het woord “gewonnen” door het beeld zie gaan en een teller begint te draaien. De teller stopt en het bedrag van 10 euro prijkt prominent op het scherm. Ik moet dit even laten bezinken maar al snel maakt een somber gevoel zich meester van me. Dat is dus een verlies van 20 euro… gefeliciteerd, u heeft gewonnen!

Schaf alsjeblieft de prijzen die onder de aanschafwaarde van een lot liggen af. Het gevoel van winnen maar toch verliezen trek ik niet.

Zeker niet op nieuwjaarsdag.