Ga naar de inhoud

Kerst stopt voor Pasen – Afscheid van de kerstboom

Ik denk dat iedereen het wel kent. Je hebt ooit iets gekocht en hoewel het enorm uit de mode is, heb je moeite om er afstand van te doen. Niets menselijks is mij vreemd en ook dit probleem steekt bij mij dus regelmatig de kop op.

Eerder dit jaar heb ik al met veel pijn en moeite mijn paarse discobroek met wijd uitlopende pijpen in de Leger des Heils kledingzak gestopt. In een ver van mijn bed land had iemand de dag van zijn leven en is hij dankzij mijn teken van ultieme hipheid waarschijnlijk uitgeroepen tot dorpsoudste. Maar dit geheel terzijde. 

Afgelopen weekend vond een even pijnlijk moment plaats. Om dit goed te kunnen begrijpen neem ik jullie mee terug naar afgelopen december. Het was een gure en regenachtig dag, de wind sloeg om het huis en zelfs van een klein sprankje kerstgevoel was geen enkele sprake. Het kopen van een kerstboom stond dan ook niet bijster hoog op mijn to-do list.

Maar omdat een kerstboom er toch bij hoort en de kamerplanten vanwege een zeer lokale en naar nu laat aanzien chronische kamerplantensterfte aan vervanging toe waren, vertrokken we richting het tuincentrum teneinde het huis van nieuw groen te voorzien.

Licht terneergeslagen en met een totaal gebrek aan enthousiasme liepen we tussen het plaatselijk gecreëerde woud aan kerstbomen. En toen ineens, als donderslag bij heldere hemel… liefde op het eerste gezicht. Rank maar vol op de juiste plaatsen. Deze vrouwelijke Nordmann moest mee naar huis. Glimmend van trots, luisterend naar Sky Radio en met de boom veilig naast me in de gordel keerden we huiswaarts.

In de maanden erna liep ik ‘Feliz Navidad’ zingend door het huis, bestond de maaltijd consequent uit gourmet en kaasfondue en zorgde de Dr. Denker kerstpuzzel voor de nodige hoofdbrekens. Je kan gerust stellen; in huis heerste het kerstgevoel in optima forma. 

Maar aan alles komt helaas een eind. Vanwege het niet passen binnen de huidige tijdsgeest hebben we helaas afscheid moeten nemen van de beste en mooiste boom ooit.

Mochten jullie me binnenkort nodig hebben, ik ben bij het tuincentrum. Op zoek naar een paastak.

1 reactie op “Kerst stopt voor Pasen – Afscheid van de kerstboom”

  1. Pingback: AMEBA ENTERTAINMENT คืออะไร

Reacties zijn gesloten.