Ga naar de inhoud

NEE tegen de NEE – NEE sticker

Het wordt tijd voor een tegengeluid tegen de steeds verder oprukkende milieumaffia en de schaamteloze verspreiding van alternatieve feiten. Neem nou de visie van MilieuCentraal op de welkbekende NEE – NEE brievenbussticker. 

Ik quote: “Zo’n sticker zorgt voor minder reclamefolders en vermindert milieubelasting. Iedere ongelezen folder zorgt voor verspilling van energie voor productie en transport, en voor onnodig papiergebruik. Een sticker op de brievenbus gaat deze verspilling tegen.”

U zit nu waarschijnlijk hoofdschuddend dit betuttelende stukje tekst te lezen en dat snap ik. Lees het nogmaals en laat het goed tot u doordringen. Precies! Berichtgeving zonder dat daar gedegen onderzoek aan vooraf gaat. Begrijp me niet verkeerd. Ik ben voor maatregelen die een bijdrage leveren aan een beter milieu. 

Mijn gebrek aan een NEE – NEE sticker is dan ook een bewuste keuze. Mijn eigen, zeer uitgebreid en niets aan het toeval overlatend, onderzoek heeft aangetoond dat het ontvangen van stapels folders en huis-aan-huisbladen juist goed is voor het milieu.

Sinds enkele jaren gebruik ik deze ongevraagde maar zeer welkome papierstapels als tochtstrip. Dit bespaart dusdanig veel energie dat het milieuvoordeel veel groter is dan het niet laten bezorgen van deze paperassen. Hiernaast gaat één keer per maand de stapel papier naar de plaatselijke basisschool en worden van die opbrengsten educatieve en pedagogisch verantwoorde schoolreisjes georganiseerd. In de volksmond noemen we dat win – win. 

Dus… mensen die wel een NEE – NEE sticker plakken zijn egoïstische nietsnutten die te lui zijn om de papierwinkel uit de brievenbus te halen en die tevens niks geven om de ontwikkeling van de jongere generatie. Ergo, nare mensen. 

Draag je steentje bij aan het milieu en de maatschappij en zeg NEE tegen NEE-NEE! Toekomstige generaties zullen je dankbaar zijn!

PS. Mocht je met alle geweld je brievenbus willen opvrolijken, dan is de NEE – JA sticker van Evert Kwok een prima optie.