Ga naar de inhoud

Verjaardagsergernissen

Verjaardagen. Ik vind daar iets van. Zelf vier ik mijn eigen verjaardag als sinds mijn 12e niet meer, omdat verjaardagsfeestjes na je 12e gewoon over het hoogtepunt heen zijn. Want hoe leuk is het om een uitnodiging te krijgen die omgegeven is met mysterie; ‘het is nog een verrassing wat we gaan doen, maar neem wel je zwemkleding mee!’ Zat je even later toch met z’n allen in het zwembad met natte vingers patat te eten en kreeg je na afloop nog een zakje snoep mee. Genieten en niet te overtreffen!

Hierna gaat het bergafwaarts met de verjaardagen, met als dieptepunt de verjaardagen van andere mensen. Maar wat maakt verjaardagen nou zo vervelend? Na lang beraad ben ik unaniem tot onderstaande verjaardagsergernissen top 5 gekomen;

5. De verjaardagskring
De hekkensluiter in de verjaardagsergernissen top 5. Je kan met niemand anders praten behalve je directe buren en dat zijn nu net de mensen waar je liever niet mee praat. Of naast zit. Of mee in hetzelfde land wilt wonen.

4. De afgebakende drinkrondes
Met de eerste ‘wat wil je drinken’ bedoelt men eigenlijk koffie of thee. Hier nonchalant vragen om een pilsje wordt je niet in dank afgenomen. Pas als iedereen genoeg koffie of thee heeft gehad en iedereen daar het ook over eens is, mag worden overgegaan tot koude dranken.

3. Grote honden 
Net als je een blokje kaas of plakje leverworst wilt pakken loopt de Deense Dog langs de tafel en swaffelt ongemerkt de complete hapjesschaal. Weg eetlust.

2. De verhalenjatter
Mensen die alles aangrijpen om hun eigen verhaal te vertellen. Meestal zonder duidelijk bruggetje en ook zonder duidelijk einde. Net als iemand verteld dat haar buurman van 35 terminaal ziek is en het een eindeloze lijdensweg wordt, valt iemand haar bij. ‘Ik ben laatst ook zo ziek geweest, ik heb wel een week lopen hoesten. Daarom ben ik ook zo blij dat we er binnenkort even lekker tussenuit gaan. Over Ameland gesproken…’

1. Iedereen feliciteren
Een verdiende winnaar in de verjaardagsergernissen top 5! Het meest logische is natuurlijk om diegene die jarig is te feliciteren en de rest van de groep een welgemeend ‘Hoi’ toe te werpen alvorens neer te ploffen. Maar nee! Dat is te makkelijk! Je moet iedereen bij langs en feliciteren met de verjaardag van iemand anders. En als je beide familie bent van het slachtoffer, dan feliciteer je elkaar!

Mocht je binnenkort jarig zijn? Van harte gefeliciteerd en nog vele jaren. Ik ben verder helaas verhinderd.


Reacties zijn gesloten.